DEM Parti Mersin Kadın Meclisi 8 Mart’a hazır: Alanlarda isyanımızı örgütleyeceğiz

DEM Parti Mersin Kadın Meclisi ve TJA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışmalarını başlattı. Kadınlar yapılan açıklamada  “Birbirimizden aldığımız gücü büyüterek haklarımızdan, yaşamlarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğimizi hep birlikte haykıracağız. 8 Mart alanlarından aldığımız motivasyonla Newroz ateşinin etrafında en güçlü kadın halayını kuracağız” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) Mersin Kadın Meclisi ve Tevgera Jinen Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yaklaşırken Özgür Çocuk Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya Barış Anneleri Meclisi başta olmak üzere Özgürlük İçin Hukukçular (ÖHD) Kadın Komisyonu, Mimoza Kadın Derneği ve pek çok kadın örgütü katıldı. Açıklamayı DEM Parti Mersin İl Örgütü Eş Başkanı Bedriye Kuş okudu.

“SÜRECİN BELİRLEYİCİSİ KADINLARDIR”

Bedriye Kuş, kadınların haklarına ve emeklerine hayatın her alanında sahip çıktığına dikkat çekerek, “Kadına yönelik şiddetin hız kazandığı kadın katliamlarının kırım boyutuna vardığı aynı zamanda birçok alanda elde ettikleri hakları tırpanlanmaya çalışıldığı bu dönemde gelecek sürecin belirleyicisinin kadın mücadelesinin olacağının bilincindeyiz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi vurgusunu yapan Bedriye Kuş, “Yaşam güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesi tüm maddeleriyle uygulanmak yerine sözleşmeden geri çekilerek kadınların hayatları riske atılmıştır. Adliye binaları bizler için adaleti bulduğumuz yer değil, şiddet ortamına gönderen mekanlar haline gelmiştir” diye belirtti.

“8 MART’TA ALANLARDA OLACAĞIZ”

Erkek yargının verdiği kararın failleri cesaretlendirdiğini belirten Kuş, şu sözleri kullandı:

“Medeni hukuk değişikliği adı altında yapılmak istenenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizleri evlere kapatan, erkeğin insafına bırakarak sindirmeyi hedefleyen, nafaka hakkına göz diken, çocuk istismarını meşrulaştıran bu düzeni bozacak olan da biz kadınlarız. Mücadele mirasımızdan aldığımız güç ile 8 Mart alanlarına akarak bir kez daha erkek egemen iktidarlara karşı tüm dünyada isyanımızı örgütleyeceğiz.
Kadın iradesini gasp eden kayyımlara karşı 8 Mart alanlarından öfkemizi en güçlü şekilde örgütleyerek kadın iradesi ile yerel demokrasiye diyeceğiz.”

8 MART PROGRAMI

8 Mart alanlarından alınan motivasyonla Newroz ateşinin etrafında en güçlü kadın halayının kuracağını söyleyen Kuş, 8 Mart kapsamındaki eylem ve etkinliklerini şöyle sıraladı:

“*2 Mart saat 14:00’da Akdeniz ilçemiz şevket Sümer Mahallesi seçim bürosundan Akdeniz ilçemize adalet nöbetindeki anneleri ziyaret etme.

* 3 Mart saat 14:00’de Toroslar ilçemizde 8 Mart kapsamlı kadın paneli.

* 4 Mart saat 10:30’da İHD ile ortak cezaevindeki kadın arkadaşlara kart gönderme.

* 4 Mart saat 14:00’de Yenişehir ilçesinde erbaneli yürüyüş.

* 5 Mart saat 10:00 ile 15:00 saatleri arası narenciye ve tekstil işçilerini ziyaret etme.

* 6 Mart saat 14:00′ da Çay Mahallesi seçim bürosun da 8 Mart kapsamlı kadın toplantısı akabinde çat kapı 8 Mart a çağrı el bildirileri dağıtma.

* 7 Mart tüm gün ev ev ve pazar el bildirisi dağıtma ve 8 Marta çağrı.

* 8 Mart saat 12:00’da Akdeniz Şevket Sümer Mahallesinde 8 Mart kadın mitingimizi gerçekleştireceğiz. 8 Mart akşam 19:30’da Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılım”

Paylaş

İlgili Yazılar